74% dintre Polonezi se OPUN primirii de REFUGIAȚI în țara lor

Deși amenințată de Bruxelles cu represalii, Polonia continuă să se opună primirii de imigranți pe teritoriul ei, invocând protecția cetățenilor proprii.

Pentru a descuraja imigranții și a-și proteja cetățenii proprii, Polonia intenționează să organizeze tabere speciale în care solicitanții de azil să fie găzduiți în containere, într-un regim privat de libertate, potrivit unei declarații a ministrului de Interne.

„Trebuie să fim pregătiți pentru ca aceia care solicită azil să nu ajungă în situația de a comite acte ilegale”, a declarat marți Mariusz Blaszczak la radioul național polonez.

Sistemul prevede ca refugiații să fie internați în tabără timp de 28 de zile, imediat după sosirea lor, astfel încât autoritățile să le analizeze cererile de azil, „ceea ce va reduce tentativele de a pătrunde ilegal în Europa de Vest”.

Potrivit unui sondaj dat publicității în aprilie anul acesta, 74% dintre polonezi se pronunță primirii de imigranți în țara lor.

Uniunea Europeană face presiuni uriașe asupra Poloniei, ca și asupra celorlalte trei membre ale Grupului Vișegrad (Ungaria, Cehia și Slovacia) pentru a accepta să primească pe teritoriul lor imigranți.

You May Also Like

Lasă un răspuns