A.N.P-ul – recidivează… Abuz fără precedent la penitenciarul Rahova!

 

Sistemul penitenciar este descris in continuare ca un loc de tortura, desi conditiile inumane de detentie au adus Romaniei 130 de condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in ultimii 6 ani.

De ceva vreme, Administrația Nationala a Penitenciarelor (A.N.P) este in centrul unor scandaluri fără precedent. Asa cum relatam intr-un alt material, aproape nu exista săptămână în care un deținut să nu iși pună capăt zilelor din pricina condițiilor, dar și datorită comportamentului anumitor angajați. Bătaie de joc, umilință, degradare umană si psihică sunt cuvintele ce nuanțează perfect imaginea din penitenciarele romanesti.

 

Stăpânu’ de la Rahova!

Relatam intr-un alt material despre drama fraților Stan, care pur si simplu trăiesc o adevarata drama in penitenciarele din tara noastra, unde, teoretic, un om nu este dus acolo pentru exterminare, ci pentru a fi reeducat.

 

Alexandru Daria este directorul penitenciarului Rahova, Bucuresti, care nu face nimic altceva decat să isi bata joc de deținuții aflati in custodia sa. Ultima gafa de neiertat a avut loc luni, 5 iunie, cand a dispus, de la sine putere, sa-i trimita pe fratii Stan, Antonio (17.01.1985) si Luis (15.07.1984), in iadul numit „cursa”, tocmai la penintenciarul de maxima siguranta Tulcea. Abuzul directorului consta in faptul că fratii Stan au domiciliul in Bucuresti, in sectorul 4, iar, pentru cei care nu cunosc legea, in aceasta este prevazut clar ca locul de detentie a unui condamnat nu trebuie sa depaseasca 60 de kilometri distanta de adresa de domiciliu. Abuzul fara precedent mai consta in faptul ca fratii Stan nu au fost instiintati cu o saptamana inainte de a fi transferati la Tulcea, ci au fost treziti inainte de apelul de 7 dimineata, de catre mascatii de la Grupa Speciala a Penitenciarului Rahova și au fost pusi in fata faptului implinit, neavand posibilitatea sa-si ia cu ei mancarea, hainele sau macar o sticla cu apa.

 

Familia este revoltată!

Fratele cel mare al celor doi, Marcelino Stan, a decis sa faca o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva directorului penitenciarului Rahove, Denis Alexandru Daria, precum si impotriva sefului A.N.P., Marian Dobrică. În plângerea formulata, el specifica faptul ca cei doi au incalcat o decizie a unui judecator delegat care le-a stabilit celor doi frati regimul semi-deschis, iar ei, practic, sunt aruncati, intr-un penitenciar de maxima siguranta, unde au parte, oarecum, de regim inchis, in sensul ca acestia stau inchisi in camera 8 ore din 12.

 

Dramă!

Marcelino Stan, fratele cel mare, este unicul intretinator al familiei. El are grija si de copiii fratilor aflati in detentie și trebuie sa parcurga saptamanal 600 de kilometri pentru a le fi aproape celor doi.

You May Also Like

Lasă un răspuns