Adrian Năstase: Poate ca presedintele Johannis nu realizeaza dar „referendumul pe justitie” a avut loc

Adrian Năstase susține că mitingul PSD a arătat faptul că linia de fractură în societatea românească nu mai este cea ideologică sau cea economico-socală, ci una care are la bază „axa justitie/anti-corupție/abuzuri”.

Potrivit fostului premier, cele „doua” Românii se bat acum în mitinguri, comunicate, talk show-uri, scrisori la Bruxelles.

Poate ca presedintele Johannis nu realizeaza dar „referendumul pe justitie” a avut loc. Sigur, mitingul de sambata a aratat forta vitala a PSD, capacitatea sa de mobilizare – e adevarat intr-o formula mai curand specifica partidelor de dreapta si societatii civile – dar, in acelasi timp, el a exprimat, intr-un mod explicit, refuzul de a mai accepta sistemul de „justitie” construit de Basescu si camarila sa, continuat de regimul Johannis. Nu intamplator, opiniile separate la recenta decizie a CCR au fost exprimate de exponentii acestui sistem – Livia Stanciu si Daniel Morar, trimisi acolo, in sinecuri de noua ani pentru rolul avut in  distrugerea adversarilor politici.

Iata ca sambata s-au adunat in Bucuresti zeci, sute de mii de oameni care, de fapt, s-au saturat de abuzuri, de „erori judiciare”, de catuse, de interceptari, de „republica procurorilor” si pentru a spune ca „statul de drept” inseamna altceva”.

Continuarea, pe adriannastase.ro.

You May Also Like

Lasă un răspuns