ALERTĂ METEO – Cod galben de ploi şi furtuni în mai multe judeţe

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ploi abundente, valabilă până duminică dimineață în șase județe din zona Moldovei.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 13 mai, ora 16:00 — 14 mai, ora 10:00, în județele Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse de 60 — 70 l/mp.

Pe de altă parte, specialiștii ANM au restrâns zonele în care va fi valabilă informarea meteo de instabilitate atmosferică. Astfel, începând din 13 mai, ora 11:00 și până pe 14 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

De asemenea, pe arii restrânse se vor semnala căderi de grindină, iar pentru scurte perioade de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 15 — 20 l/mp și izolat 40 — 50 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informările și atenționările emise.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns