Alertă meteo. Ger în nordul, centrul şi nord-estul ţării, începând de marți noapte

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, luni, în intervalul 5.30 – 13.00 s-a intervenit cu 1.177 de autoutilaje şi s-au răspândit 5.881 tone material antiderapant.

La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România, informează news.ro.
Potrivit CNAIR, luni, în intervalul ora 05:30 – 13:00, la nivel naţional, au acţionat drumarii din cadrul  DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova, DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Braşov şi DRDP Iaşi.

În total, la nivel naţional, s-a acţionat cu 1.177 de autoutilaje şi s-au răspândit 5.881 tone material antiderapant.

Autorităţile fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Vremea va deveni geroasă în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi în nordul, centrul şi nord-estul ţării, anunţă ANM.

La această oră, opt judeţe din sud-estul ţării sunt sub cod galben de vânt puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori viscolite şi a restrâns aria acestor fenomene la opt judeţe din estul şi sud-estul ţării, până la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, în următoarele aproape nouă ore, în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, local în judeţele Buzău, Tulcea şi Constanţa şi în sudul judeţelor Vrancea şi Galaţi, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, în estul şi sud-estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendinţă de transformare, spre orele serii, în lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65 – 70 km/h.

ANM precizează că, în cursul zilei de luni (22 ianuarie), va mai ninge slab în centrul şi sudul Munteniei, estul Olteniei şi pe arii restrânse în Moldova, Transilvania, precum şi în zonele de munte. În judeţele din estul Munteniei şi în cele din Dobrogea, vântul va mai avea intensificări şi în noaptea de luni spre marţi (22/23 ianuarie), cu viteze de 45 – 55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va deveni geroasă în nopţile de marţi spre miercuri, şi de miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

You May Also Like

One thought on “Alertă meteo. Ger în nordul, centrul şi nord-estul ţării, începând de marți noapte

  1. Oferta excelenta in anul 2018. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: madalina.carabulea@yahoo.com

Lasă un răspuns