Alexandre Bompard, confirmat la conducerea „Carrefour”

Grupul francez „Carrefour” a confirmat vineri că l-a ales pe Alexandre Bompard în funcţia de preşedinte şi director general, transmite Reuters.
„Carrefour” căuta de opt luni un succesor pentru Georges Plassat, 68 de ani, al cărui mandat la conducerea retailerului european expiră în luna mai 2018.
Bompard, în vârstă de 44 de ani, conduce din 2011 firma de produse electronice de larg consum „Fnac Darty”. De la listarea pe bursă în 2013, valoarea acţiunilor „Fnac” aproape s-a triplat.

Investorii vor ca noul şef al „Carrefour” să îmbunătăţească performanţa hipermarketurilor din Franţa, o problemă pe care alţi directori nu au reuşit să o rezolve, şi să extindă digitalizarea segmentului de retail, potrivit Agerpres.
„Vedem numirea lui Alexandre Bompard ca un catalizator pentru acţiunile Carrefour, care va putea să se mişte mai rapid pe piaţă”, susţin analiştii de la „Kepler Cheuvreux”.

De când a preluat „Carrefour”, în iunie 2012, Plassat a condus redresarea companiei, pe baza reducerilor de preţuri, a accelerării expansiunii magazinelor de proximitate şi a renovării unităţilor.

În iunie 2012, acţiunile „Carrefour” se tranzacţionau la 14 euro, apoi preţul s-au dublat, ajungând în aprilie 2015 la 32 de euro, însă de atunci sunt pe un trend descrescător.

Grupul „Carrefour” are peste 10.100 de magazine în 34 de ţări.
În România, compania numără 280 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri „Carrefour”, 111 supermarketuri „Market”, 43 de magazine de proximitate „Express”, zece magazine de proximitate „Contact”, un magazin de comerţ online şi 86 de magazine „Billa”.

You May Also Like

Lasă un răspuns