Ana Birchall prin declaraţii publice neadevărate induce o percepţie falsă asupra activităţii Guvernului din 2016

Fostul premier Dacian Cioloş şi fostul şef al Cancelariei prim-ministrului au declarat, vineri, că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ascunde „prin declaraţii publice neadevărate (…) propriile întârzieri şi inacţiuni” în pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE.

„Afirmaţiile doamnei ministru Birchall arată încă odată cum actualul Guvern îşi scuză întârzierile în adoptarea unor măsuri prin apel la o presupusă <<grea moştenire>> pe care ar fi preluat-o de la fostul Guvern (…). Doamna ministru Ana Birchall încearcă, prin declaraţii publice neadevărate, să inducă o percepţie falsă asupra activităţii Guvernului din 2016, ascunzând astfel propriile întârzieri şi inacţiuni”, au declarat Dacian Cioloş şi Dragoş Tudorache, într-o declaraţie comună transmisă MEDIAFAX.

Cei doi tehnocraţi au afirmat că declaraţia Anei Birchall, care a spus că fostul Guvern a întârziat pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE, iar actualul Executiv se află în situaţia de a se mobiliza pentru a recupera timpul pierdut, este “un gest neelegant”.

„Această declaraţie este un gest neelegant, având în vedere că doamna Ana Birchall a participat şi a fost informată, pe parcursul anului 2016, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, de calendarul şi măsurile luate de fostul executiv pentru pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE”, au susţinut Dacian Cioloş şi Dragoş Tudorache.

You May Also Like

Lasă un răspuns