Anchetă internă la Castelul Corvinilor

Primăria municipiului Hunedoara a început o anchetă internă la Castelul Corvinilor pentru a stabili în ce măsură firma de pază a respectat toate procedurile pentru prevenirea furturilor, după ce persoane necunoscute au reuşit să fure din casieria castelului încasări în sumă de 170.000 de lei, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat, astăzi, că autoritatea locală se va îndrepta împotriva firmei de pază pentru recuperarea prejudiciului.

„Deja se desfăşoară o anchetă internă referitoare la respectarea procedurilor de pază. Vom notifica firma de pază, inclusiv pentru recuperarea prejudiciului. Problema principală rămâne furtul. În opinia mea, firma de pază nu şi-a făcut datoria. Avea de păzit bunuri şi alte valori, inclusiv biletele de intrare la castel”, a spus primarul municipiului.

Situaţia actuală de la castel este evaluată de o echipă a Primăriei Hunedoara, formată din specialişti în informatică, poliţişti locali şi experţi „S-a dovedit că actualul sistem de monitorizare nu este performant. Vom amplasa încă 19 camere video în puncte bine stabilite, inclusiv în interiorul sălilor. De asemenea, în castel se va face un centru de comandă pentru monitorizare video internă, cu un dispecerat propriu”, a precizat Bobouţanu.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara în vederea identificării făptuitorilor şi a recuperării prejudiciului.

You May Also Like

Lasă un răspuns