Arbori defrișați ilegal în inima capitalei!

Câteva fapte remarcabile ce definesc OMENIA: sã construiești o casă, să faci un copil și să sădești un pom!

Însã toate acestea, dacă nu sunt făcute la modul onorabil și uman, pierd orice consistențã educaționalã cãci a maltrata un copac, e o faptã la fel de urâtă ca aceea de a maltrata un om!

A lãsa un copac în canicula verii ,fãrã umbra acoperișului conferit de propriul frunzar, e ca și când ai lãsa un bătrân fãrã acoperiș, uitându- l în arșițã zile și luni la rând, ignorând cu nesãbuințã cã fapta ta l-ar putea ucide!

Colocatarii acestui imobil,  printr-un acord tacit, au abrutizat cu nepãsare nu unul ci toți acești trei arbori din fața blocului, lãsându-i fãrã umbrarul menit tocmai sã-i apere de radiațiile solare  atât de nocive!

Se vede cum bieții copaci.. bãtrâni și nevinovați ce au slujit cu umbra lor, ani buni, pe ‘minunații’ lor vecini ‘umani’, acum stau parcã cu sãrmanele cioturi întinse neputincios cãtre cer, implorând dreptate și îndurare, umbrã, nori și ploaie …

Sã nu ne mirãm cã, din când în când, natura se întoarce cu putere și furie împotriva ‘umanitãții’ care prin astfel de fapte nici nu -și mai merită numele…

You May Also Like

Lasă un răspuns