Bădălău o apără pe Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a cerut demisia lui Dragnea

Scrisoarea Ecaterinei Andronescu, prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea, a încins discuțiile în interiorul partidului. Site-ul stiripesurse.ro a intrat în posesia unui mesaj transmis de Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, către senatorii PSD. Mesajul lui Bădălău vine în contextul în care, mai mulți lideri de organizații ai PSD, doreau să iasă cu atacuri la adresa Ecaterinei Andronescu, ca urmare a îndemnurilor lui Liviu Dragnea și Marian Neacșu.

Bădălău nu doar că nu o atacă pe Ecaterina Andronescu, dar o apără și susține că dreptul la liberă exprimare trebuie asigurat și după ce vorbitorul a transmis mesajul.

”Fără a face referire la fondul scrisorii deschise adresate de doamna profesor Ecaterina Andronescu membrilor PSD, am convingerea fermă că toți colegii social-democrați trebuie să ținem cont de vechimea colegei noastre în partid (26 de ani), de faptul că este una dintre cele mai marcante membre din PSD, cu rezultate foarte bune în sondaje, un foarte bun comunicator, un om care a dat valoare tuturor funcțiilor pe care le-a deținut prin muncă și dedicare, un dascăl de o verticalitate și profesionalism exemplare.

Totodată, consider că PSD este un partid puternic, unit, care garantează nu doar libertatea de exprimare ci și libertatea după exprimare, mai ales că dreptul neîngrădit la liberă exprimare reprezintă fundamentul oricărei democrații. O democraţie nu poate fi sănătoasă decât dacă libertatea de exprimare este una echilibrată. Mărturisesc că mă aștept la calm și prudență în declarații din partea tuturor colegilor, având convingerea că neînțelegerile apărute pot fi analizate și rezolvate în interiorul partidului, un partid care trebuie să rămână un spaţiu al diversităţii de idei şi de opinii, al transparenţei şi al respectului reciproc”, arată Niculae Bădălău.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns