Berceanu avertizeaza membrii comisiei ca si ei ar putea ajunge la puscarie

Radu Berceanu, fost lider al PD, a fost prezent marti in fata membrilor comisiei de ancheta, desi luni declarase ca nu va veni. Berceanu a tinut sa aduca aminte apoi ca mai multi membri ale unor comisii similare de ancheta au ajuns la puscarie.

Intrebat ce parere are despre membrii comisiei de ancheta, Berceanu a precizat ca nu ii este teama de niciunul dintre ei, iar pe mare parte dintre ei ii cunoaste.

„Cred ca o sa le fie lor greu sa auda raspunsurile mele, dar mie nu imi e greu sa raspund la nicio intrebare. Mie mi-e foarte clar cu ce se ocupa aceasta comisie, cu a face publicitate pentru membrii, pentru pozitiile lor, numai ca am sa va aduc aminte o mica istorie. Prin 1997 s-a facut o comisie de lupta impotriva coruptiei, vajnica, groaznica si presedinte s-a chinuit foarte mult sa ajunga Ioan Muresan. Pentru ca era pe vremea aia un serial italian ‘Cu mainile curate’ si era un procuror pe acolo Tano Caridi, lui Ioan Muresan i s-a spus Tano Caridi, dupa care cred ca a fost condamnat la sapte ani tocmai pentru coruptie. Nu numai el, a mai fost un membru din comisie care a patit chestia asta. Deci, atentie cu comisiile ca se pot intampla tot felul de lucruri. Distractia asta cu comisiile se vede de 25 — 26 de ani pe aici si atata vreme cat nu se fac lucruri serioase ramane o distractie, ramane ideea ca a lansat cineva asa, un subiect”, a sustinut Berceanu.

El a spus ca nu a inteles de cine a fost lansat subiectul comisiei de ancheta.

„A fost lansat de un ziarist sau de un specialist in campanie electorala, ca eu inteleg ca era vorba de un specialist in campanie electorala. El nu a avut niciodata niciun habar despre campania electorala, ca nu poti sa fii consultant in campania electorala cand tu niciodata nu ai facut nicio campanie, asa de sanchi. Dar eu stiu tarifele si nu imi aduc aminte sa il fi intrebat cineva dintre dvs, ca intre colegi, acolo cand te-ai dus, ce erai? Ce era? Consultant. Si banii? Impozitele? Trebuie sa il intrebati pe el”, a declarat Radu Berceanu, adaugand ca el stie ce tarife cereau Dan Andronic si alti consultanti, dar ca nu vrea sa le spuna.

You May Also Like

Lasă un răspuns