Biroului Politic Central al ALDE se reunește duminică la Parlament. Pe agenda de zi se află soarta lui Daniel Constantin

Liderii ALDE se reunesc duminică după-amiază, la Palatul Parlamentului, în ședința Biroului Politic Central pentru a stabili poziția partidului în urma disputelor care au avut loc între copreședinții Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu, existând voci care cer retragerea sprijinului politic lui Constantin.

Potrivit unui comunicat al partidului, la ora 16.00 va avea loc o conferință de presă, la sala grupului parlamentar ALDE de la Camera Deputaților, care va succede ședinței Biroului Politic Central.

La lucrarile Delegației Permanente a ALDE, care au avut loc săptămâna trecută, co-președintele Daniel Constantin a părăsit sala de ședință, denunțând reuniunea ca fiind nestatutară. El a fost însoțit de un grup de membri ai formațiunii, majoritatea foști membri ai Partidului Conservator, patru dintre aceștia ocupând funcții, în prezent, de secretari de stat.

Întrebat la acea dată dacă există riscul ruperii ALDE în acest moment, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu se poate pronunța și că membrii care vor să continue și să respecte până la urmă regulile merg înainte. „Nu știu. Nu există decât un singur partid, care este ALDE. Membrii care vor să continue și să respecte până la urmă regulile statutare și de democrație, merg înainte. Și, cu cât sunt mai mulți, cu atât mai bine”, a spus co-președintele ALDE.

În aceeași ședință, Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al ALDE.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu mai face niciun fel de înțelegere cu co-președintele ALDE Daniel Constantin, despre care a spus că, prin acțiunile sale, acesta își „forțează” excluderea din partid.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns