Blat Dragnea-Ghiţă la alegerile parlamentare din 2016

Victor Ponta susţine că implicarea în campania PRU de la parlamentare a fost rezultatul unei înţelegeri Dragnea-Ghiţă, prin care Liviu Dragnea şi-a asigurat susţinerea RTV.  În acest context, mai arată fostul premier, Liviu Dragnea a recurs la un dublu limbaj, ascunzând trocul şi de ochii membrilor PSD, şi de ochii publicului larg. Însă, mai arată Ponta, în tot acest joc cel păcălit ar fi fost Ghiţă.

„Hai să ne înțelegem. Aia a fost o înțelegere între Dragnea și Sebi Ghiță. Și anume: Liviu Dragnea i-a spus lui Sebi Ghiță că mă lasă să-l ajut să intre și el în Parlament și Sebi Ghiță i-a spus lui Dragnea că îl ajută cu RTV. Eu am fost de față la această discuție. Ei fiind foarte buni prieteni, nu trebuia să-i pun eu în contact. Că după aia, după ce Sebi Ghiță, săracul, a fugit și Dragnea l-a păcălit, e o altă discuție. Dar a fost o înțelegere între un șef de partid și un proprietar de televiziune, din care trebuiau să câștige amândoi. Ca la toate înțelegerile cu Liviu Dragnea, a câștigat doar el”, a dezvăluit Victor Ponta, într-un interviu acordat ştiripesurse.ro.

Când i s-a reamintit că Dragnea s-a arătat ăublic dezamăgit de PRU, fostul premier a mai făcut o afimraţie directă: „Asta îi mințea pe cei din partid. Nouă, lui Sebi Ghiță și mie, ne-a spus foarte clar că e bine, s-au înțeles, au avut diverse discuții. Sebi Ghiță mergea la sediul din Kiseleff mai des decât mine”.

„Bogdan Diaconu e omul lui Dragnea, nu ați văzut?”, mai completează Ponta.

În vara anului trecut, în timp ce anunţa, pe pagina sa de Facebook, transfer după transfer, liderul PRU, Bogdan Diaconu, îi lansa lui Victor Ponta invitaţia de a prelua conducerea formaţiunii.

Iar Sebastian Ghiţă făcea declaraţii în aceeaşi notă: „Orice partid ar trebui să aibă oameni nebuni în el să nu şi-l dorească pe Ponta preşedinte de partid. Şi dacă Ponta se hotărăşte, Bogdan Diaconu a anunţat că imediat va fi convocat un congres şi, foarte probabil, cel care va câştiga va fi Victor Ponta.”

Parlamentarii înscrişi în PRU

Mirel Palada – fost consilier al lui Victor Ponta

Marius Manolache – PSD (finul lui Victor Ponta)

Sebastian Ghiţă – PSD (apropiat al lui Victor Ponta)

Mihai Sturzu – PSD (fost lider TSD, susţinut de Victor Ponta)

Cristian Rizea – PSD

Daniel Savu – a demisionat din PSD

Camelia Khraibani – PSD

Constantin Popa – PMP

Dorin Petrea – PMP

Maria Caloianu – PMP

Răzvan Tănase – PND

 

You May Also Like

Lasă un răspuns