Bogdan Trif, ministrul Turismului, a premiat primarii din Bran și Limanu (Vama Veche)

 

Bogdan Trif, ministrul Turismului, i-a premiat pe primarii din Bran şi din comuna Limanu din care face parte Vama Veche pentru că cele două staţiuni au înregistrat un număr record de turişti în minivacanţa de 1 mai. Bran a înregistrat în anul 2017 un număr record de 1,1 milioane de turiști, în timp ce Vama Veche, una din destinațiile preferate de turiștii români va deveni stațiune turistică de interes local. Noul statut îi va permite să acceseze fonduri europene nerambursabile destinate dezvoltării turistice.
Rareş Rădăcină, primarul din Bran, şi Daniel Gheorghe Georgescu, primarul din Limanu, au primit diplome din partea Ministerului, iar Bogdan Trif a spus că a vizitat Vama Veche în vacanţa de 1 mai, iar acolo a întâlnit mulţi turişti străini.

„Din 2016 până în prezent turismul românesc a crescut cu 19% şi continuăm să creştem de la an la an”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă în care a vorbit despre sezonul estival şi despre tichetele de vacanţă.

„A început acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1450 de lei/persoană, de care vor beneficia 1,2 milioane de români. Întreaga sumă este susţinută din fonduri guvernamentale. Este un ajutor fără precedent de care beneficiază atât industria de profil, cât şi cetăţenii. Voucherele de vacanţă pot fi folosite doar pe teritoriul României.” Tichetele de vacanță sunt nominale, iar amenda pentru vânzarea lor la terțe persoane ajunge la suma de 27.000 de lei.

Activitatea ministrului Bogdan Trif a fost apreciată public de către Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cea mai mare asociaţie din domeniu, prin persoana preşedintelui acesteia, domnul Nicolae Demetriade: ”Acest demers este o tentativă timidă de a sprijini mediul de afaceri și de a încuraja turismul românesc, dar este o inițiativă bine-venită”.

You May Also Like

Lasă un răspuns