Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanţă

În urma eşecului înregistrat, acestea vor fi eliminate începând din decembrie şi vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut.

Nu este clar cum se vor acorda aceşti bani, însă o variantă de lucru ar fi ca aceştia să fie oferiţi în numerar, ca o primă de concediu. Între timp, tot mai multe pensiuni din ţară refuză tichetele de vacanţă. În vârf de sezon, hotelierii preferă banii jos.

„Hotelurile nu doresc să primească vouchere pentru că trebuie să trimită la decontare, pot să-şi primească banii după 2-3 săptămâni şi, de asemenea, este un comision de 1% care se plăteşte emitenţilor de vouchere”, spune Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT, potrivit observator.tv.

De la 1 decembrie, însă, voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, vor fi eliminate. Prevederea se regăseşte în legea salarizării. Tichetele vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de vacanţă, la nivelul unui salariu de bază minim brut care, acum, este de 1.900 de lei.

Modul în care se vor acorda indemnizaţiile urmează să fie stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.

Potrivit agenţiilor de turism, tichetele de vacanţă au dus la creşterea vânzărilor pentru pachetele turistice cu destinaţii interne.

You May Also Like

Lasă un răspuns