Călin Popescu Tăriceanu: Am reţinut „în mod deosebit” remarca lui Donald Trump privind lupta anticorupţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, sâmbătă, pe Facebook, în contextul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA şi a conferinţei de presă susţinută împreună cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump, că a reţinut „în mod deosebit” remarca lui Trump privind lupta anticorupţie.

„Din discursul preşedintelui Trump, am reţinut în mod deosebit remarca privind lupta anticorupţie şi pentru un stat de drept, care se desfăşoară la noi în ţară. Este un punct de vedere pe care l-am susţinut permanent şi pe care-l susţin în continuare. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, corupţia nu s-a manifestat la noi doar în domeniul financiar. Cea mai gravă formă de corupţie este corupţia generată de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor instituţii”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

El a susţinut că în ultima vreme au apărut în spaţiul public dovezi din ce în ce mai convingătoare în acest sens.

„Tocmai de aceea lupta noastră cu corupţia trebuie să se focalizeze mai mult ca oricând pe cei care au transformat lupta anti-corupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor, împotriva democraţiei, a drepturilor omului, devenind astfel ei înşişi corupţi. Acest <<modus operandi>>, această realitate notorie a fost şi continuă să fie o ameninţare serioasă la adresa statului de drept pe care avem obligaţia să-l apărăm”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a apreciat vizita în SUA a şefului statului, Klaus Iohannis, ca pe un „eveniment deosebit de pozitiv pentru politica noastră externă, care va stimula pe termen mediu şi lung cooperarea pe multiple planuri dintre ţara noastră şi Statele Unite în cadrul Parteneriatului Strategic”.

You May Also Like

Lasă un răspuns