Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, dar va rămâne eliberat condiționat

 

Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Cătălin Voicu la 7 ani de închisoare, însă fostul senator nu va reveni în detenție pentru că judecătorii au dispus menținerea eliberării condiționate.

În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.pr.pen., respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelantul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE şi apelanţii-inculpaţi COROIU NICOLAE, VOICU CĂTĂLIN, FLOAREA RADU DAN şi MĂRUŢĂ ION DUMITRU împotriva sentinţei penale nr. 356/17.02.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 38588/3/2015, se arată în decizia Curții de Apel București.

Instanța de apel a menținut astfel decizia Tribunalului București care l-a condamnat pe Voicu la 5 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte, pedeapsa fiind contopită cu o alta, iar rezultatul fiind 7 ani.

Astfel, judecătorii au menținut și liberarea condiționată a fostului senator decisă în 2016, după ce Voicu a executat în jur de 3 ani de detenție.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns