Ce conţin documentele din campania lui Macron

Emmanuel Macron a fost victima unui atac informatic masiv, chiar cu puţin timp înainte de alegerile ce vor stabili cine va conduce Franţa în următorii ani.

Aproximativ 9 gb de documente ce ar fi compromițătoare pentru Emmanuel Macron au fost făcute publice pe Twitter, însă presa franceză nu le-a preluat deoarece Comisia Națională pentru campania prezidențială din Franța a intervenit.

Într-un comunicat difuzat în primele ore ale zilei de sâmbătă, Comisia națională pentru controlul campaniei prezidențiale din Franța a recomandat mass-media „să nu prezinte conținutul” acestor documente provenite dintr-un „atac cibernetic”, reamintind că „difuzarea de informații false este susceptibilă să cadă sub incidența legii”.

Documentele ‘compromițătoare’ ar fi de fapt zeci de mii de e-mailuri, cele mai vechi fiind din 24 aprilie, imediat după finalizarea primului tur al alegerilor prezidențiale. Totodată, în e-mailuri s-ar găsi atașate facturi și plăți efectuate în timpul campaniei. Wikileaks a transmis pe Twitter linkul spre documente, însă a specificat că nu se află la originea obținerii lor.

Echipa lui Emmanuel Macron a reacționat imediat după acest incident. Staff-ul de campanie spune că printre documente se regăsesc și o numeroase falsuri care ar avea ca obiectiv lovirea imaginii lui Emanuel Macron, la doar o zi înainte de votul care va decide președintele Franței.

„Cei care fac să circule aceste documente adaugă documentelor autentice un număr de documente false, pentru a răspândi îndoiala și dezinformarea”, a afirmat echipa lui Emmanuel Macron.

În ultimele sondaje publicate de presa internațională Emmanuel Macron conducea cu 61,5% până la 63%, față de 37% până la 38,5% pentru Marine Le Pen. Rămâne de văzut în ce măsură, documentele MacronLeaks vor influența încrederea în Emmanuel Macron, potrivit DCnews.ro

You May Also Like

Lasă un răspuns