Ce spune Dragnea despre audierea lui Coldea în Comisia SRI

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, referitor la audierea lui Florian Coldea în Comisia SRI, că la audieri nu citeşti şi pleci, pentru că asta nu e audiere, ci „este un seminar în care cineva vine, citeşte nişte hârtii şi eventual mai spune nişte pilde”.

„Eu în general nu îi cert pe colegii mei din Comisia SRI, nici măcar pe preşedintele Manda, dar eu am înţeles că acolo sunt audieri. La audieri nu citeşti şi pleci, din câte înţeleg eu. Aia nu e audiere, este un seminar în care cineva vine, citeşte nişte hârtii şi a plecat, eventual mai spune nişte pilde”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu ştie la cine se referea fostul prim adjunct al SRI când a amintit de pilda cu Iuda: Habar n-am la cine se referea şi sincer nici nu mă interesează foarte mult”.

De asemenea, întrebat dacă Florian Coldea a vrut să abată atenţia de la alte lucruri când a amintit de Iuda, Dragnea a spus că important este ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani, iar aceste perdele de fum nu pot acoperi”.

„Eu nu mă uit la asta. Eu cred că principalele subiecte sunt legate de ce s-a întâmplat în aceşti ani. Nici de porci, nici de şorici, nici de pilda respectivă. Să se ameninţe între ei care vor. Toate aceste perdele de fum nu pot acoperi ce s-a întâmplat şi începe să iasă la iveală în fiecare zi. Este un proces care, după părerea mea, nu mai poate fi oprit”, a continuat liderul PSD.

El a mai spus că va spune dacă a participat sau nu la petrecerile organizate de SRI dacă va fi chemat în Comisia SRI.

„O să spun la Comisia SRI, probabil în această viaţă, când domnul Manda o să se uite în agendă şi o să îmi facă şi mie loc”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a mai spus în final că relaţia pe care o are cu actualul director al SRI, Eduard Hellvig, o avea şi înainte cu George Maior şi cu Florian Coldea.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea susţine că încheierea protocoalelor interinstituţionale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul UE şi al NATO şi că, în acest moment, din cauza asaltului fără precedent în legătură cu protocolul SRI-Ministerul Public, Serviciul este în imposibilitatea de a acţiona pentru contracararea acţiunilor de terorism şi spionaj, ceea ce riscă să vulnerabilizeze securitatea României şi a aliaţilor. El a remarcat că subiecte care iniţial au fost lansate în spaţiul public pe Facebook s-au transformat în fake stories, iar acestea intens promovate încearcă să ia locul realităţii. Coldea s-a referit şi la cei care trădează interesele statului, comparându-i cu Iuda, despre care a afirmat că a sfârşit tragic, ca orice trădător.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns