Cetăţenii străini din România pot depune dosare pentru bursele acordate de stat

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) primește, începând din 1 mai, dosarele candidaților cetățeni străini pentru bursele acordate de statul român în anul universitar 2017/2018, informează instituția.

„Începând cu data de 1 mai 2017, la registratura MMACA, din Calea Victoriei nr. 152, se primesc dosarele candidaților pentru bursele acordate de statul român pentru anul universitar 2017-2018”, se arată în document.

Conform sursei citate, este vorba despre 40 de burse pentru studii universitare și postuniversitare în România, prin concurs de dosare organizat pe baza reglementărilor în vigoare.

În ceea ce privește criteriile de calificare, este vorba despre cetățeni străini care provin din toate statele lumii, cu excepția statelor membre UE. Au prioritate cetățenii proveniți din state nemembre UE cu care România nu are perfectate documente de colaborare culturală și educațională. Cetățenii străini de origine română și cei aparținând comunităților istorice românești din proximitate beneficiază de alte programe de burse.

Vor fi promovate cu prioritate solicitările candidaților care doresc să studieze științe economice și de afaceri, științe agricole, studii tehnice, petrol și gaze, medicină, dar nu vor fi respinse nici cele care vizează alte domenii.

You May Also Like

Lasă un răspuns