Cine se pregătește să-l înlocuiască pe Coldea la SRI

Generalul Florian Coldea, directorul operativ al SRI, a fost suspendat din funcție ca urmare a dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță în luna ianuarie a acestui an. Acesta a arătat dovezi prin care a demonstrat că și-a petrecut vacanțele alături de familia șefului SRI. În urma anchetei, Coldea a fost oficial repus în funcție, dar acesta a cerut să fie trecut în rezervă.
Potrivit unor surse EVZ, în locul generalului Florian Coldea, în funcția de prim-adjunct al SRI va fi numit tânărul Dan Valentin Căpșună, deși în ultima vreme se speculase propulsarea lui Adrian Ciocârlan.
Ovidiu Marincea, consilier al Directorului SRI, a făcut următoarele precizări: „Procesul de numire a prim-adjunctului SRI este unul foarte bine reglementat; ține cont, în primul rând, de problematica siguranței naționale și se face printr¬o procedură internă amplă. Din aceste motive, numele vehiculate în spațiul public, până la  momentul înaintării propunerii, sunt speculații.

Dan Valentin Căpșună a fost avansat de președintele Traian Băsescu de la gradul de colonel la cel de general cu o  stea, în martie 2011, și este considerat unul dintre liderii taberei anti Coldea din Serviciul Român de Informații.

Deocamdată, numirea nu a fost anunțată oficial, urmând ca acest anunț să fie făcut cu ocazia bilanțului SRI, decretul urmând a fi semnat de președintele Klaus Iohannis înainte de acest moment.

Potrivit acelorași surse, viitorul prim­adjunct al SRI este cotat ca fiind un ofițer de informații de școală veche. De la Direcția de Contraspionaj  a fost mutat de Florian Coldea în 2013 la „acoperiți”, iar în vara acestui an l­au adus înapoi și l­au pus șef la Direcția de Contrainformații Economice.

You May Also Like

Lasă un răspuns