Cine sunt oamenii din Comisia juridică a Senatului care au votat graţierea faptelor de corupţie

Comisia juridică a Senatului a ajuns, recent, în atenţia opiniei publice şi a generat chiar un protest de stradă, de proporţii reduse faţă de cele anti – OUG 13, din luna februarie, dar de aceeaşi factură, respectiv anti-corupţie, în momentul în care a votat graţierea faptelor de corupţie.

În cursul zilei de miercuri, majoritatea PSD din Comisia juridică din Senat a votat graţierea faptelor de corupţie, la propunerea senatorul PSD Şerban Nicolae, care este şi preşedinte de comisie, propunere susţinută şi de fostul şef de stat, Traian Băsescu.

Băsescu a venit la şedinţele Comisiei juridice pentru a-şi susţine amendamentele, dar el nu a avut drept de vot.

În Comisia s-au înregistrat 5 voturi „pentru” – toate de la PSD şi 3 voturi „împotrivă” – câte unul de la PNL, USR şi UDMR. De la dezbateri au lipsit însă doi membri PNL. Dacă nu ar fi lipsit, scorul ar fi putut fi 5 la 5, ceea ce nu ar fi angajat adoptarea propunerii.

Comisia juridică din Senat are 11 membri, dintre care 5 de la PSD, 3 de la PNL, 1 de la UDMR, 1 de la ALDE, 1 de la USR.

De la PSD, din Comisia juridică fac parte Şerban Nicolae (preşedinte), Adrian Diaconu (secretar), Robert Cazanciuc (membru), Marian Pavel (membru) şi Liviu Brăiloiu (membru). Toţi cei cinci au votat graţierea corupţilor.

De la PNL fac parte Nicoleta Pauliuc (vicepreşedinte, absentă), Alina Gorghiu (membru, absentă) şi Daniel Fenechiu (membru, vot „împotrivă”).

Ceilalţi membri sunt: Károly Zsolt Csaszar (UDMR, vot „împotrivă”), Ionuţ Sibinescu (ALDE, absent) şi George Dircă (USR, vot „împotrivă”).

You May Also Like

Lasă un răspuns