Circulatia din centrul Capitalei, inchisa in weekend pentru Semimaratonul Bucuresti

Circulatia rutiera este inchisa, sambata si duminica, in Piata Constitutiei, pe bulevardele Unirii, Libertatii, Decebal, Basarabia, I.C. Bratianu, Natiunile Unite si pe Splaiul Independentei, pentru Semimaratonul Bucuresti, care se desfasoara pe un traseu de 21 de kilometri. Organizatorii se asteapta ca la cea de-a sasea editie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon sa participe peste 16.000 de alergatori.

Sambata, traficul rutier va fi inchis, intre orele 07.30 si 15.30, pe ambele sensuri ale bulevardului Unirii, intre Piata Constitutiei si bulevardul I.C. Bratianu, precum si pe bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si bulevardul Natiunile Unite, a anuntat Brigada Rutiera a Capitalei.

De asemenea, de sambata, ora 15.30, pana la duminica, la inchiderea evenimentului, circulatia rutiera va fi oprita pe bulevardul Libertatii, intre cele doua bretele din Piata Constitutiei, iar de la orele 18.00 va fi restrictionat traficul si pe portiunea cuprinsa intre bulevardul Natiunile Unite si Splaiul Independentei.

Traficul rutier va fi inchis si duminica, intre orele 07.30 si 15.30, pe trasele stabilite pentru Cursa de 10 kilometri individual, Cursele Semimaraton, Stafeta Scholl si Cursa populara de trei kilometri, relateaza News.ro.

Cursa de 10 kilometri, cu startul la 08.15, de pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite), va avea loc pe traseul bd. Libertatii, stanga pe breteaua din zona Parchetului General, dreapta pe bd. Unirii, Piata Alba-Iulia, bd. Decebal, intoarcere inainte de intersectia cu str. Dristor, retur bd. Decebal, bd. Unirii, bd I.C. Bratianu, stanga str. Halelor, Splaiul Independentei pana la pod Hasdeu, intoarcere pe sensul celalalt (fara a afecta traversarea pe podul Hasdeu), retur pe sensul celalalt al Splaiului Independentei pana la Piata Natiunilor Unite, dreapta pe bd. Natiunilor Unite, stanga pe bd Libertatii, pana la punctul de sosire din Piata Constitutiei.

Cursele Semimaraton, Stafeta Scholl, care vor avea startul la 09.30, de pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite), se vor desfasura pe traseul bd. Libertatii, stanga pe breteaua din zona Parchetului General, dreapta pe bd. Unirii, stanga pe bd. I.C. Bratianu, stanga pe str. Halelor, Splaiul Independentei, intoarcere pe celalalt sens pe Podul Hasdeu, retur pe sensul celalalt al Splaiului Independentei pana la Piata Natiunilor Unite, dreapta pe bd. Natiunile Unite, stanga pe bd. Libertatii, Piata Constitutiei, stanga pe breteaua din zona Parchetului General, bd. Unirii, Piata Alba Iulia, bd. Decebal, Piata Hurmuzachi, bd. Basarabia cu intoarcere inainte de bd. Chisinau, bd. Basarabia, dreapta pe aleea de intrare in Stadionul National Arena (aleile din jurul stadionului cu iesire in bd. Maior Coravu si intoarcere inainte de rondul de la intrarea in stadion), iesire in bd. Basarabia, dreapta pe bd. Basarabia, Piata Hurmuzachi, bd. Decebal, dreapta pe bd. Unirii, dreapta pe bd. I.C.Bratianu, stanga pe str. Halelor, continuare pe Splaiul Independentei pana la Podul Hasdeu cu intoarcere pe pod, pe trotuar (fara a restrictiona circulatia auto pe pod), Splaiul Independentei pana la Piata Natiunile Unite, dreapta pe bd. Natiunile Unite, stanga pe bd. Libertatii pana la punctul de sosire din Piata Constitutiei.

Pentru Cursa Populara de 3 kilometri, cu startul de pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite), traseul va fi stanga pe bd. Unirii, pe breteaua din zona Parchetului General, bd. Unirii, pana la intersectia cu bd. I.C.Bratianu, retur pe sensul celalalt, bd. Unirii, Piata Constitutiei, breteaua din zona Ministerului de Finante, stanga spre punctul de sosire de pe bd. Libertatii.

In timpul restrictiilor de trafic, soferii pot circula pe rutele ocolitoare: bd. Dimitrie Cantemir – pasajul Unirii – Piata Universitatii – bd. N. Balcescu – bd. Magheru – bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei; Soseaua Mihai Bravu – Pasajul Muncii – Soseaua Stefan cel Mare – bd. Iancu de Hunedoara; Calea 13 Septembrie – Soseaua Panduri – bd. Geniului – Soseaua Grozavesti – pasajul Basarab; Splaiul Independentei – Pod Eroilor – strada Stirbei Voda – Calea Victoriei – strada Dem I. Dobrescu – bd. N. Balcescu – Piata Universitatii; Soseaua Panduri – bd. Tudor Vladimirescu – Soseaua Viilor – strada C-tin Istrati – Piata Libertatii – bd. Marasesti.

Pentru traversarea bulevardului Unirii se pot folosi Pasajul Marasesti si Pasajul Unirii.

In curtea Palatului Parlamentului se va putea intra dinspre Podul Hasdeu, pe strada Izvor si Calea 13 Septembrie.

You May Also Like

Lasă un răspuns