Codruţ Sereş, fost ministru al Economiei, eliberat din închisoare!

Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Hidrolelectrica” şi la patru ani şi opt luni în dosarul privatizărilor strategice, a fost eliberat luni, ca umare a deciziei defintive a Tribunalului Ilfov, anunţă antena3.ro.

„A fost o perioadă lungă, a fost o perioadă grea, din respect pentru colegii pe care i-am lăsat încă aici, nu o să intru în detalii, dar viaţa în puşcărie nu este una uşoară, iar gândurile sunt gânduri bune”, a declarat Codruţ Sereş la ieşire din penitenciar.

Întebat dacă a fost un dosar făcut la comandă, fostul ministru a completat: „E târziu, poţi să ierţi, nu poţi să uiţi lucrurile, iar despre dosar poate cu altă ocazie. Am să vă spun doar atât. În urmă cu două zile, Ziarul Financiar publica o listă cu privatizările şi cu vânzările de societăţi mai mari cu un miliard din România. Şi pe locul patru era privatizarea Electrica Muntenia Sud către compania Enel. Eu nu am ce să-mi reproşez ca ministru că nu mi-am făcut datoria”.

Codruţ Sereş a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în septembrie 2011, pentru că ar fi ascuns activităţile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, în urma cărora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari. În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii DIICOT l-au acuzat pe Codruţ Şereş de complot şi subminarea economiei naţionale.

La momentul deciziei din dosarul Hidroelectrica, Codruţ Şereş executa, din 27 ianuarie 2015, pedeapsa primită în dosarul privatizărilor strategice.

La începutul lunii decembrie 2006, Codruţ Şereş şi-a dat demisia din funcţia de ministru.

You May Also Like

Lasă un răspuns