Comisarul european pentru Transporturi propune un sistem de taxare auto care va permite automobiliştilor să folosească toate şoselele din Europa fără să oprească la frontiere

Comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, propune un sistem standardizat de taxare auto la nivelul blocului comunitar care va permite automobiliştilor să folosească toate şoselele din Europa fără să oprească la frontiere, potrivit AP.

Majoritatea celor 28 de state membre ale UE au sisteme de taxare pentru autostrăzi dar ele sunt separate şi funcţionează în condiţii diferite.

Într-un comentariu publicat sâmbătă în publicaţia germană Welt am Sonntag, Violeta Bulc a declarat că va face în luna mai propuneri pentru un sistem de taxare auto standardizat la nivelul blocului comunitar. Dar fiecare ţară trebuie să decidă pentru ea însăşi dacă vrea un sistem de taxare auto iar cele care vor ar trebui să facă parte dintr-un sistem electronic standardizat, a precizat comisarul european pentru Transporturi, adăugând că taxele vor fi colectate printr-un sistem preplătit sau prin plăţi lunare, iar câştigurile se vor distribui statelor participante.

Violeta Bulc doreşte încheierea unui acord privind sistemul de taxare auto standardizat până în 2019.

 

Agerpres

You May Also Like

Lasă un răspuns