Congres Extraordinar al PMP, la Palatul Parlamentului: Traian Băsescu se retrage

Congres Extraordinar al PMP, la Palatul Parlamentului, unde sunt asteptati 2.500 de delegati. Formațiunea condusă de Traian Băsescu se reunește, sâmbătă, pentru a-și alege o nouă conducere. Liderul PMP Traian Băsescu se retrage iar Eugen Tomac este candidat unic la șefia PMP, cu moţiunea „Partidul Mişcarea Populară – Reîntregim România!”.
În ultima perioadă, la plecarea spre PSD și ALDE a unor parlamentari PMP, astfel că, la Senat, grupul s-a dizolvat.
Traian Băsescu a anunțat că nu mai dorește să conducă partidul și că se va retrage și din politică, la finalul mandatului de senator. Până în prezent există o singură candidatură la șefia partidului: Eugen Tomac, unul dintre președinții executivi ai formațiunii.
”Este un congres extraordinar care reașează liniile politice pe care le vom adopta mâine, într-un congres extraordinar. Președintele Traian Băsescu rămâne alături de PMP și mâine, la Congres va fi aleasă o echipă, care va conduce partidul, mai departe, împreună cu domnia sa”, a spus Tomac.
El a confirmat că la Congres va fi o singură candidatură pentru funcția de președinte. ”Mâine întră în Congres o singură moțiune, condusă de mine, a spus Tomac, precizând că din echipa sa face parte deputatul Marius Pașcan, pentru funcția de prim-vicepreședinte dar și mai mulți vicepreședinți.
Tomac este încrezător că nu vor mai exista dezertări din partid, în perioada următoare.
”Din PMP au plecat doar cei care au proveniți din UNPR,. Oamenii care au venit să facă politică în PMP nu au de ce să plece, a spus Eugen Tomac, precizând că cei care au plecat au ”traseismul în sânge”. ”A fost e eroare pentru noi că i-am primit în partid și este o lecție pe care am învățat-o”, a spus el.
Băsescu: La 67 de ani, a venit timpul să predau ştafeta şi să rămân pe lângă cei care vor conduce partidul
Băsescu spune că nu mai dorește să fie președintele PMP dar că va rămâne alături de partid.
”Mâine (sâmbătă – n.r.) vom avea un congres, un congres în care vom alege o nouă conducere a partidului. Eu voi rămâne partenerul Partidului Mişcarea Populară şi senator al Partidului Mişcarea Populară. Cu certitudine, conducerea ce va fi aleasă mâine la congres va avea oricând deschisă uşa biroului meu să ne sfătuim, să-mi dau cu părerea, dar, la 67 de ani, a venit timpul, îi împlinesc în noiembrie, să predau ştafeta şi să rămân pe lângă cei care vor conduce partidul. În orice caz, să ştiţi că în România a trecut vremea partidelor de lider, nu pentru că nu ar mai fi posibil să crească un partid cu un lider, dar s-au terminat, nu mai sunt. Şi atunci, mâine, la congres, trebuie să alegem o echipă, o echipă de oameni care au arătat până acum că vor să facă politică, o echipă de oameni capabili să facă politică şi care să se dedice politicii în perioada următoare şi să-şi asume responsabilitatea alegerilor care vor fi în 2019 şi 2020”, a spus Traian Băsescu, vineri, la conferinţa de alegere a preşedintelui PMP Diaspora.
Băsescu afirmă că PMP este singurul partid care și-a asumat responsabilitatea pentru reunificarea ţării.
”PMP este singurul partid care are în programul lui politic acest obiectiv. Este un obiectiv greu, foarte greu, dar care poate fi atins. Cel mai rău este să spunem: pentru că este greu, ne lăsăm păgubaşi. Este un drum de parcurs”, a arătat Băsescu.
Congresul PMP va denunța fuziunea cu UNPR
Traian Băsescu a declarat, recent, că va denunța fuziunea cu UNPR, la Congresul PMP. Ruptura vine după plecarea din partid a prim-vicepreședintelui Valeriu Steriu.
”Această fuziune începe să devină toxică pentru partid”, a spus liderul PMP. Fuziunea PMP-UNPR, anunțată în vara lui 2016, a fost contestată la tribunal de un fost lider UNPR, Marian Vasiliev și se află încă în proces de judecată.
“Suntem înaintea congresului, şi Congresul ăsta să clarifice lucrurile în partid, nu să le încurce sau să le lase aşa cum sunt – să băltească. Primul punct e care îl introduc acum în ordinea de zi este legat de propunerea pe care o fac ca la congres să denunţăm fuziunea cu UNPR-ul”, a mai declarat Traian Băsescu la Parlament.
Se schimbă structura de conducere a PMP: Președinte, președinte executiv și secretar general
PMP își schimbă, la Congresul Extraordinar, și structura de conducere a partidului. La șefia partidului va fi președintele, un președinte executiv și un secretar, urmat de trei secretari generali adjuncți. Vor mai fi 22 de vicepreședinți și 14 secretari executivi, precum și un trezorier.

You May Also Like

Lasă un răspuns