Consilier al lui Liviu Dragnea, citat la DIICOT în dosarul de înaltă trădare

 

Omul care îi cară geanta lui Liviu Dragnea este citat la DIICOT, în dosarul de înaltă trădare. Este vorba despre Paul Ionescu, consilier la președinția Camerei Deputaților.

Audierea are loc după ce, săptămâna trecută, DIICOT a anunțat că a început urmărirea penală in rem (asupra faptei), după plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban.

“La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală in rem (cauza Dăncilă/Orban) pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit. b și articolul 407 al. 1 Cod Penal (divulgarea secretului care periclitează securitatea națională)”, a anunțat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În luna mai, Ludovic Orban a sesizat Parchetul Înaltei Curți de Casație și Jsutiție, în cazul privind posibila mutare a Ambasadei din Israel de la Tel Avid la Ierusalim. Ulterior, Parchetul General a declinat în favoarea DIICOT soluționarea plângerii lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Guvernul a decis, pe ascuns, semnarea Memorandumului privind mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim. Anunțul a fost făcut, în 19 aprilie, de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, declara, în 11 iunie, că analiza privind mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim se va finaliza în două săptămâni. Deşi a subliniat că este nevoie de un consens politic, Teodor Meleşcanu susține că preşedintele Klaus Iohannis este cel care ia decizia finală. Teodor Meleşcanu a mai spus că memorandumul adoptat de Guvern la sfârşitul lunii aprilie nu este unul secret, ci confidenţial.

 

 

You May Also Like

Lasă un răspuns