Consiliera lui Kovesi, pusă șefă interimară la DNA

În conditiile in care sefa DNA a fost revocata pentru grave probleme manageriale si in conditiile in care activitatea DNA din ultimii ani este un adevarat dezastru (235 de achitari in ultimele 6 luni, majoritatea pe lipsa de probe) procurorul general Augustin Lazar a delegat-o pe procuroarea Anca Jurma , fiica fostului procuror general al Romaniei, Nicolae Cochinescu, in functia de procuror-sef interimar, aceasta fiind consiliera pe relatii internationale a Laurei Kovesi, scrie Luju.ro.

Lazar a pus-o la conducerea DNA pe Anca Jurma desi aceasta nu a instrumentat un dosar in ultimii 15 ani. Practic, DNA este condusa pe interimat de o persoana fara nicio experienta pe urmarire penala, intrucat de foarte multi ani Jurma lucreaza doar pe segmentul relatiilor internationale, fiind din acest punct de vedere absolut nerecomandabila pentru a conduce DNA.

Despre Anca Jurma Lumeajustitiei.ro a prezentat dovezi (vezi galerie foto) ca aceasta se intretine copios, ori de cate ori are ocazia, cu fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei si cu eminenta cenusie a SRI, generalul Florian Coldea, care a bagat ilegal Justitia sub puterea serviciilor prin intermediul unor protocoale ilegale.

 

Comunicatul Parchetului General din data de 9 iulie 2018:

„Ca urmare a decretului prin care presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Laura Codruta Kovesi si a publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a emis astazi ordinul de delegare in aceasta functie a doamnei ANCA JURMA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Doamna Anca Jurma a indeplinit pe parcursul a doua mandate atributiile de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, transmite un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie, care reprezinta o prioritate a Ministerului Public, in indeplinirea rolului sau constitutional. In activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor.”

 

You May Also Like

Lasă un răspuns