Criminal periculos, lăsat patru ani în libertate de magistrați

Curtea de Apel Iaşi a decis vineri, 28 aprilie, condamnarea la 18 ani de închisoare a unui tânăr din judeţul Vaslui, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. Iniţial, Tribunalul Vaslui a dispus achitarea inculpatului, deşi ADN-ul acestuia fusese descoperit pe gulerul pijamalei victimei, scrie adevarul.ro.

Sentinţa definitivă pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Iaşi vine după patru ani de procese, cu răsturnări de situaţii şi decizii controversate. Magistraţii instanţei ieşene au decis, după o lună de deliberări, condamnarea la 18 ani de închisoare a vasluianului Mihai Cujbă (27 de ani). Odată cu condamnarea, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au deschis schimarea încadrării din cea de tâlhărie urmată de moartea victimei, în omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Pe lângă condamnarea la 18 ani de închisoare, autorul crimei a fost obligat de judecători să achite soţiei victimei 20.000 lei daune morale, 10.000 lei daune materiale (cheltuieli de înmormântare şi pomenire a victimei), 550 de euro suma sustrasă din casa victimei după comiterea crimei, 34.640 lei cheltuieli judiciare. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Iaşi vine după ce în urmă cu doi ani, judecătorii Tribunalului Vaslui l-au achitat pe inculpat, apreciind că proba ADN, care îl indica pe inculpat drept autor, nu trebuie să fie considerată regina unui dosar.

You May Also Like

Lasă un răspuns