Cum vrea Firea sa descongestioneze traficul din Bucuresti

Primarul Gabriela Firea a declarat, luni că municipalitatea îi va întreba pe bucureşteni dacă doresc introducerea unei taxe de mediu, pentru că altfel nu se va mai putea circula în Capitală.

Întrebată, la Adevărul live, despre marea problemă a traficului din Capitală, Gabriela Firea a răspuns: ”Nu trebuie să invetăm apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară.”

Ea a precizat că va fi organizată licitaţia pentru 400 de autobuze euro 6, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. Firea a dat asigurări că ”în cel mai scurt timp” vor fi autobuze noi în Bucureşti.

”De asemenea, o să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, o vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa”, a mai afirmat Gabriela Firea.

In luna iunie 2016 Gabriela Firea anunta, cu aplombul unui primar incepator de capitala europeana,  ca RATB va cumpara pana la toamna (toamna 2016) 200 de autobuze la mana a doua si alte 300 de autobuze noi, vor fi achizitionate pana anul viitor (2017).

„Foarte important, am decis astazi ca in regim de urgenta, RATB sa organizeze licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze, nu mai putin de euro 4, adica de 2, 3 sau 4 ani, second hand, pentru ca licitatia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult” spunea doamna Primar General al Bucurestiului in iunie 2016, vorbind de aceleasi rable care in acest an polueaza capitala.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns