DACIA, atacată cibernetic. Atacul a fost confirmat!

Uzina Automobile Dacia din Mioveni ar fi fost azi noapte ținta unui atac cibernetic. Sistemele informatice din uzină ar fi fost serios afectate, blocând total activitatea mai multor secții robotizate. În secțiile respective lucrul ar fi încetat ca urmare a atacului cibernetic, unul fără precedent pentru uzina din Mioveni, potrivit epitesti.ro.

 

Grupul Dacia-Renault a fost afectată de atacul informatic de o amploare fără precedent care se desfășoară la scară mondială începând de vineri. Uzina de la Mioveni a întrerupt lucrul în jurul orei 2:00. Toate sistemele sunt blocate , iar fluxul e oprit până la o dată care nu a fost precizată. Întregul grup Renault a fost afectat de atacul de tip „ransomware”, inclusiv în România, au confirmat pentru Digi24 surse din cadrul companiei.

Sursele noastre spun că, din cauza atacului cibernetic care ar fi afectat uzina, astăzi la Dacia nu s-ar lucra în schimbul I.

Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi care solicită plăţi în valoare de 300 de dolari pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin. „Este vorba de un atac uriaş.”, reclamă specialiștii.

Dacia a confirmat atacul.

You May Also Like

Lasă un răspuns