Danemarca a interzis vălul islamic în public

Parlamentul danez a adoptat, joi, o lege care itnerzice portul vălului islamic integral (Burka) în spațiul public. Astfel, danezii au urmat exemplul unor țări precum Franța sau Belgia.

”Toate persoanele care, în locuri publice, poartă veștminte care le ascund chipul sunt pasibile de amendă”, arată legea pentru care au votat 75 de parlamentari. Alți 30 de leguitori s-au opus adoptării proiectului legislativ, scrie Daily Mail.

Legea, depusă de guvernul de centru-dreapta, a beneficiat de sprijinul principalelor două forțe politice din Parlament: social-democrații și Partidul Popular (anti-imigrație).

Astfel, începând cu 1 august, când intră în vigoare noua legislație, oric einfracțiune de acest gen va fi sancționată cu amendă de 1.000 de coroane daneze (aproximativ 134 de euro). Dacă infracțiunile se repetă, amenda poate ajunge și la 10.000 de coroane.

Franța a fost prima țară europeană care a interzis vălul integral în spațiul public, în aprilie 2011. Ulterior, Austria și Belgia au interzis și ele ținuta tradițională.

You May Also Like

Lasă un răspuns