De la furt de motorina la pagube de milioane de euro, succesul muncii la stat

În trecut Bogdan Mihai Gangură se ocupa cu “achiziția” de motorină la CFR Marfă unde director era Alexandru Noapteș, după care a fost șeful ASSMB în cadrul Primăriei Municipiului București si a fost demis de primarul general interimar Ștefănel Marin de la conducerea ASSMB pentru abuzurile făcute timp de 3 ani la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Acum a ajuns director la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi al Unităţilor Sanitare Publice sector 1 unde are de “rezolvat” un buget de aproape 50 milioane de euro, banii astia sunt doar pentru 2017,  si pentru a rezolva cheltuirea rapida a banului public are intalniri secrete cu diversi patroni ca sa puna la punct subcontractarea diverselor “investitii si servicii”.

Bogdan Gangură a fost omul de încredere al lui Sorin Oprescu și, după arestarea primarului, a plecat cu delegație la Primăria Sectorului 1, probabil ca il ajute pe primarul sectorului 1 sa o ia pe drumul lui Oprescu. Mai multe detalii despre Gangura gasiti aici.

Gangură este director la Invatamant Sector 1 doar cu semnatura, sustin sursele noastre, in fapt mana de fier care conduce institutia este Larisa Elena Rosu, sefa de la achizitii. Cum la sectorul 1 este o adevarata clica de cumetrii si nepotisme, sursele nostre sustin ca doamna Rosu este in relatii cu un seful unei alte directii din din Primaria Sectorului 1, Alin Vieru directorul de la ADP sector 1.

Rosu Elena Larisa

 

In data de 11.05.2017 am facut o cerere, conform Legii 544/2001,  catre Primaria Sectorului 1 prin care am cerut acces la informaţiile de interes public, respectiv:

  • contractele încheiate de catre Primaria Sectorului 1 prin care s-au achiziționat bunuri sau/si servicii, in perioada cu data 01.06.2016 – 11.05.2017
  • contractele de investiții care au fost semnate in perioada cu data 01.06.2016 – 11.05.2017
  • Programul Anual de Achiziții Publice
  • lista cu toate achizițiile demarate

 

 

Am primit in data de 15.05.2017 un raspuns de la Primaria Sectorului 1 prin  care ni se cerea, conform Legii 544/2001, prelungirea termenului de raspuns de la 10 zile la 30 de zile. Termenul de 30 de zile a expirat in urma cu 17 zile.

 

Nerespectarea termenelor legale pentru comunicarea în scris a refuzului sau a informaţiei echivalează cu refuzul nejustificat de rezolvare a cererii şi, implicit de aplicare a legii liberului acces la informaţiile de interes public. Chiar dacă, în cele din urmă, refuzul sau informaţia vor fi comunicate, dar cu depăşirea termenelor legale, cel vinovat de întârziere nu poate fi exonerat de răspunderea disciplinară, iar instituţia/autoritatea publică se face vinovata de încălcarea legii liberului acces la informaţiile de interes public.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns