Dezvăluire despre unul dintre teroriștii de la Londra

Khuram Butt, unul dintre teroriștii care au lovit sâmbătă noapte pe străzile Londrei, nu era un necunoscut pentru autoritățile din Marea Britanie. Ba chiar le era foarte cunoscut. Teroristul a apărut într-un documentar despre jihadiştii britanici realizat de către Channel 4, relatează presa britanică.

Atacatorul în vârstă de 27 de ani a reuşit să întindă un steag al organizației teroriste Stat Islamic în parcul londonez Regent. De asemenea a fost surprins în timp ce încerca să radicalizeze copii oferindu-le dulciuri și în compania a doi cunoscuţi predicatori islamişti.

Khuram Shazad Butt era cetăţean britanic, născut în Pakistan. Era căsătorit, avea copii și locuia de mai mulţi ani în cartierul Barking, din estul Londrei. Teroristul a organizat o petrecere de adio cu brioșe în apartamentul său, înainte de atacurile de sâmbătă noapte. Comandantul unității antitero Mark Rowley a precizat că Butt era cunoscut serviciilor de securitate, care nu dețineau elemente care să lase să se creadă că el pregătește un atentat. Teroristul a lucrat la KFC şi la metroul din Londra, deşi se afla în vizorul serviciilor de securitate.

Un alt doilea terorist căruia Poliția britanică i-a dezvăluit luni identitatea este Rachid Redouane. Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetățenie marocană și libiană și era necunoscut serviciilor, potrivit oficialului britanic.

Televiziunea publică irlandeză RTE a transmis că unul dintre cei trei atacatori era un marocan care a trăit la Dublin.

Rachid Redouane a vizitat-o sâmbătă, la ora locală 19 (21 ora României), pe mama fiicei sale de 18 luni, de care se despărţise, pentru a-şi lua adio de la copil.

You May Also Like

Lasă un răspuns