Diagnosticarea cancerului, mai precisă datorită unui proiect în valoare de 12 milioane euro

Diagnosticarea cancerului va putea fi făcută mai precis, iar planul de tratament va fi mai eficient odată cu implementarea, în Timişoara, a unui proiect transfrontalier, între România şi Serbia, care are un buget de 12 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului (Oncogen) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a câştigat un proiect transfrontalier România – Serbia, cu un buget de 12 milioane de euro, care are ca obiectiv perfecţionarea diagnosticului şi planului terapeutic în tumorile maligne.

Trei milioane de euro sunt alocaţi centrului Oncogen, plus alţi 2,5 milioane de euro Spitalului Judeţean Reşiţa, iar restul banilor revin mai multor spitale din regiunea Vojvodina, Serbia. Medicii timişoreni spun că şi-au propus ca în următoarele 42 de luni, pe perioada desfăşurării proiectului, să pună un diagnostic mai precis pacienţilor cu cancer.

„Ne propunem să facem un diagnostic foarte bun al pacienţilor cu cancer. Asta va însemna că probele pacienţilor cu cancer cărora ne adresăm vor fi trimise la Oncogen, unde vor fi efectuate proceduri de medicină de precizie, secvenţiere. Vor veni toate probele aici, noi le vom face acest diagnostic de precizie, urmând ca pe baza acestui diagnostic să se elaboreze şi planul terapeutic. De asemenea, noi ne-am propus să concepem, împreună cu anumite companii care se ocupă cu crearea de astfel de lucruri, un soft de integrare a tuturor datelor referitoare la pacientul respectiv, care să includă toate informaţiile, de la anatomie patologică, de la clinică, de la ceea ce facem noi, diagnostic de precizie, soft-ul acesta să integreze toţi parametrii despre pacient şi să elaboreze planul terapeutic”, a explicat, vineri, Florina Bojin, medic cercetător în cadrul Oncogen.

You May Also Like

Lasă un răspuns