Doliu în presă. A murit un jurnalist câştigător al unui premiu Pulitzer

Ziaristul newyorkez Jimmy Breslin, câştigător al premiului Pulitzer pentru editorialism în 1986 şi autor de coloane în ziare timp de peste 50 de ani, a murit duminică în casa lui din Manhattan, la 88 de ani, a informat New York Daily News, cotidianul unde şi-a desfăşurat mare parte din carieră, relatează EFE.

Jimmy Breslin, care a murit în urma unor complicaţii ale unei pneumonii, ”a fost vocea furioasă, amuzantă, scandaloasă şi atentă a oamenilor care transformă scrierea jurnalistică în literatură”, a declarat redactorul şef al Daily News, Arthur Browne.

Într-unul din editorialele sale cele mai cunoscute şi care i-a adus premiul Pulitzer, el a relatat despre prea puţin înţeleasă atunci boală SIDA, descriind suferinţele unui bolnav, David Camacho.

Breslin a continuat să scrie până de curând deoarece, aşa cum spunea el, mânia îl motivează: „Mânia este singura calitate care m-a menţinut pe mine şi pe oricine a studiat vreodată în viaţă, pentru a putea scrie editoriale în ziare”, explicase veteranul jurnalist.

Sursă: Agerpres

You May Also Like

Lasă un răspuns