Donald Trump: România este un membru foarte valoros al coaliției împotriva ISIS

Peşedintele american, Donald Trump, a declarat în debutul discuţiilor cu președintele României, Klaus Iohannis, că relaţia dintre SUA şi România este una excelentă.

„Este o onoare să vă avem aici, un aliat de încrede, o ţară minunată, o relaţie excelentă”, a spus Donald Trump, în Biroul Oval. La rândul său, preşedintele Iohannis s-a declarat onorat să se afle la Casa Albă. „Este o mare plăcere şi o onoare să mă aflu aici. Aştept cu nerăbdare să discutăm despre Parteneriatul nostru”, a spus președintele României. Donald Trump a replicat: „Da, un Parteneriat măreţ”.

”Este o onoare să urez bun venit unui prieten atât de bun. Americanii și românii împărtășesc aceleași valori, sunt țări mândre. Astăzi, reafirmăm și sărbătorim Parteneriatul strategic care a început acum mai bine de 20 de ani. Vizita dumneavoastră vine într-un moment important, nu numai în această parte a lumii dar și pentru toate națiunile responsabile”, a spus Donald Trump, în declarația de presă comună susținută la Casa Albă cu președintele Klaus Iohannis.

”Mulțumesc poporului român pentru contribuția la lupta comună și împotriva amenințării terorismului. România este un membru foarte valoros al coaliției împotriva ISIS, și este al patrulea mare contributor de trupe în Afganistan. Amercica îi onorează pe românii care și-au pierdut viața în aceste teatrele de conflict”, a mai declarat Donald Trump.

”Relațiile noastre au fost bune dar acum sunt mai puternice decât oricând” a declarat Trump, în final.

Președintele SUA a apreciat ”angajamentul României că își va crește cheltuielile pentru apărare. ”Sperăm că și alte state NATO vor face acest lucru, a mai spus Donald Trump.

reședintele Klaus Iohannis a declarat că Parteneriatul României cu SUA a modelat România, și România este așa cum o vedem astăzi, o democrație solidă, cu creștere economică, care stă alături de trupele americane în Irak și Afganistan.

”Acest parteneriat a contribuit mult la România de astăzi. Cred că acest parteneriat nu numai că trebuie să continue, ci trebuie să devină și mai puternic, și să definească relațiile noastre bilateriale”, a spus Klaus Iohannis.

”Am menționat acest lucru, și în celelalte întâlniri pe care le-am avut, pentru că este important pentru noi, românii. Vin mulți români în SUA, ca turiști, dar și pentru afaceri. Cei care vin pentru afaceri  trebuie încurajați, problelma este foarte importantă și sperăm că vom avansa în acest subiect”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania in conferinta de presa pe care a sustinut-o la Washington alaturi de Klaus Iohannis.

„Aplaud curajul dvs. eforturile dvs. de a lupta impotriva coruptiei si de a proteja statului de drept”, a declarat Trump, adresandu-i-se lui Iohannis.

„Sustinem puternic Romania si lupta impotriva coruptiei. Credem ca presedintele vostru a facut o treaba minunata. El va castiga aceasta lupta si are sprijinul nostru”, a adaugat apoi Trumpo raspunzand intrebarilor unui jurnalist roman.

You May Also Like

Lasă un răspuns