Două persoane trimise în judecată de DNA, după ce au promis că vor interveni la magistrați pentru obținerea unor decizii favorabile

Două persoane care au cerut bani cu promisiunea că vor interveni la magistrați pentru obținerea unor decizii favorabile unei persoane trimise în judecată au fost deferite justiției, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Timișoara.

„În perioada februarie — aprilie 2017, inculpații Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan au pretins de la ruda unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în prezenta cauză) o sumă de bani, neprecizată inițial, în schimbul căreia au promis că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă. Costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, inculpatul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor”, se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, Anton-Dorel Țica a mai cerut suma de 500 — 1.000 de lei pentru sine, pentru acoperirea cheltuielilor de transport efectuate în vederea realizării influenței asupra magistraților, adaugă procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

You May Also Like

Lasă un răspuns