Dragnea despre posibile atacuri cibernetice la PSD: Ce să ia de la noi? Baza de date a plecat de acum doi ani

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat luni, că hackerii nu ar avea ce să ia de la PSD, în eventualitatea unor atacuri cibernetice, în condițiile în care chiar și baza de date „a plecat” de acum doi ani.

Întrebat dacă PSD a luat măsuri pentru a se proteja de eventuale atacuri cibernetice Dragnea a spus că nu, deoarece „nu prea au ce să fure”.

„Nu, nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie. Atâtea surse au fost în partidul ăsta încât nu era nevoie să fie vreun hacker. Ce să ia de la noi? (…) Baza de date a plecat de mult, de acum doi ani de zile, de două ori a fost dată baza de date. Credeți că dacă ia cineva baza de date îi sucește mințile la vreun pesedist? Să fie sănătoși! N-au ce să ia de la noi! Dar în instituțiile statului sunt importante (n.r măsurile de protecție împotriva atacurilor cibernetice)”, a spus Dragnea.

La sfârșitul săptămânii trecute, calculatoare din aproape 100 de țări au fost afectate de o amenințare de tip ransomware, denumită „WannaCry”.

„Începând de vineri, 12 mai, numeroase organizații din întreaga lume au fost afectate de o nouă variantă de ransomware denumită ‘WannaCry’. Rapoartele preliminare arată faptul că au avut loc zeci de mii de atacuri informatice în circa 100 de țări. Malware-ul se propagă prin intermediul unor mesaje email care conțin atașamente și link-uri malițioase, atacatorii utilizând tehnici de inginerie socială pentru a determina utilizatorii să le acceseze (phishing). Odată infectat un calculator dintr-o rețea, malware-ul încearcă să se răspândească în interiorul acesteia și să afecteze toate calculatoarele care comunică între ele. Procesul de răspândire se realizează prin exploatarea unei vulnerabilități a sistemului de operare”, a informat Poliția Română.

You May Also Like

Lasă un răspuns