Dragnea face plângere penală jurnalistilor de la Rise Project

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa le faca o plangere penala jurnalistilor de la Rise Project. Acestia au publicat mai multe mesaje pe care liderii PSD si le-au trimis inainte si dupa protestele legate de adoptarea OUG 13.

„Am vorbit cu colegii mei, consulta cativa avocati. Cred ca ar trebui facuta o sesizare, o plangere, ceva de genul acesta, ca sa vedem, daca acele conversatii sunt adevarate, sa vedem cum au fost obtinute. Sigur ca poate parea un moft, dar secretul corespondentei si al convorbirilor private trebuie respectat”, a declarat Dragnea.

 

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat în data de 02.06.2017 dezvăluiri despre miscările din interiorul PSD în perioada protestelor #rezist împotriva OUG 13

Partidul de la televizor arată altfel în interior. Îi leagă banii – nu numai dosarele, socialismul sau guvernarea – și ripostează organizat sub presiunea maselor.

RISE a obținut  conversațiile interne purtate de liderii PSD în perioada #OUG13. Context: protestele #rezist din februarie.

În paralel, le-am urmărit afacerile, descoperind un sistem piramidal cu bani publici.

Liviu Dragnea, președintele PSD FOTO: Codrin Prisecariu/ MEDIAFAX FOTO

Liviu Dragnea, președintele PSD FOTO: Codrin Prisecariu/ MEDIAFAX FOTO

Cercul de biznis al Tel Drum se suprapune ca la lego peste anturajul politic al lui Liviu Dragnea. Filială cu filială, depind financiar unii de alții și-n jurul lor gravitează partidul care dă guvernul.

Partidul nevăzut are două divizii, oamenii cu steagul și cei cu banii. Dragnea joacă-n centru.

Primii asigură comunicarea, ceilați – pe primii.

Când se simt amenințați reacționează împreună, se coordoneză în privat, încolonează oameni în autobuze. Așa cum s-a întâmplat astă iarnă.

Corporația social-democrată funcționează ca-n ultima noapte de ianuarie, întâia noapte de protest.

DADDY’S BACK ?

Comunicatori PSD”. Așa se numește grupul de WhatsApp alcătuit din douăzeci și ceva de fruntași PSD. Aproape toți, demnitari publici. Miniștri, foști și actuali, deputați, senatori – spuma PSD – au funcționat atunci ca o celulă de criză.

Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back! ?”, a anunțat Liviu Dragnea pe grup când s-a întors în țară, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump.

Pe afară, era tensiune. Amnistia care se prefigura scotea deja oameni în stradă. 20.000 – numai în ziua aceea.

O zi înainte, Dragnea urechease colectivul dupa episodul cu Iohannis și “elefanții” de la celebra ședință de guvern. Șeful avea regrete tactice: „A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”.

Când aparatul de putere a intrat în ofensivă, strategia se făcea pe grupul de WhatsApp.

Stare de alertă.

Ca-ntre miniștri, Olguța Vasilescu îl muncea pe Florin Iordache: „Du-te prin pușcării să vadă jurnaliștii cum trăiesc oamenii. (…) Mergeți la penitenciarul de femei. Mai pe latură umană, așa, poate în decembrie nu s-a dat căldură acolo. Au stat în 9 grade temperatură, a spus Bica la TV. (…) reai, domnule ministru, arată-ne că ai cojones! Și dacă ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimbă tot. Ce dezbatere publică mai vrei, Iohannis? Soția ta poate fi așa. Și Ministerul Sănătății ar fi bine să se implice. (…)”.

Neclintit, Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct la PSD, contra#rezistă până la capăt: „Mitingul securiștilor a fost un eșec, nu vă panicați.”

Conspirația plutea-n aer, iar Gabriela Firea suda indiciile: „Observați! Sunt foarte multe postări sponsorizate și conturi noi”. Tot ea monitoriza și situația din teren: „Mai sunt în jur de o mie de manifestanți și urmează să se retragă”. Olguța, însă, n-avea emoții: „Au fost oameni și la Craiova. Au fost 16. Care n-au strigat nimic.”

Dar ieșeau din ce în ce mai mulți.

CEI CARE APĂRAU ROMÂNIA PE WHATSAPP

31 ianuarie 2017. Florin Iordache, Ministrul Justiției, anunță Ordonanța 13 care modifică Codul Penal. În fața Guvernului, scandal până târziu.

Liviu Dragnea tace public. Dar încinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El și dispozitivul de partid plănuiesc contramanifestații încă din noaptea dintre 31 ianuarie și 1 februarie.

Liviu Dragnea: „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac față la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conștienți că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, șarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm țara asta de HIDRA!”, îl completează deputatul Liviu Pleșoianu pe Dragnea un minut mai târziu, la 00:19, 1 februarie.

Pleșoianu reprezintă PSD în relația cu UE.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, sunt de acord. Vor fapte.

Firea, la 00:19: „Suntem prezenți! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, să apărăm România!

Foștii miniștri de la Sănătate și Mediu, Nicolae Bănicioiu și Rovana Plumb, sunt pe aceeași lungime de undă: „Corect!” / „Da!” Și ei susțin ideea unei contramanifestații.

You May Also Like

Lasă un răspuns