După ce a trecut pe la ÎCCJ, Orban îl contrazice pe Iohannis, el nu este “penal”

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, nu este de acord cu opinia președintelui Klaus Iohannis potrivit căruia un politician care ajunge în fața justiției nu mai beneficiază de prezumția de nevinovăție. Într-un interviu acordat „Evenimentului zilei”, Ludovic Orban consideră că „prezumția de nevinovăție este fundamentală pentru democrație, este fundamentală pentru respectarea drepturilor și libertăților omului”

„Din punctul meu de vedere, funcționează. Prezumția de nevinovăție este o instituție fundamentală, iar mentalitatea oamenilor trebuie să fie construită de asemenea natură încât chiar să ajungă o instituție fundamentală. Adică, un om până nu este condamnat să nu fie considerat vinovat. La noi, din păcate, s-au făcut excese, care sunt excese provenite tot din zona politicului, în care imediat ce un om se ducea la DNA, automat se aruncau găleți de lături pe el sau începea urmărirea penală, sau era trimis în judecată în diferite faze premergătoare. În ceea ce mă privește, eu cred că această prezumție de nevinovăție este fundamentală pentru democrație, este fundamentală pentru respectarea drepturilor și libertăților omului.”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă este de acord cu afirmația că prezumția de nevinovăție nu funcționează în politică, pentru politicieni.

Reamintim că Ludovic Orban a “sărit” cu mare patos cu protestatarii rezist, ba mai mult și el cât și partidul pe care îl conduce a folosit în nenumărate rânduri termenul “penal” atunci când vorbea despre persoane care nu erau condamnate dar erau trimise în judecată.

 

 

You May Also Like

Lasă un răspuns