Este o zi specială, a declarat Simona Halep după ce și-a asigurat primul loc în clasamentul WTA

”Este o zi specială”, a declarat Simona Halep, sâmbătă, după ce și-a asigurat prima poziție în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA) ce va fi publicat luni, grație calificării în finala turneului de la Beijing.

„Este foarte emoționant, cred că este pentru prima oară când am plâns pe teren. Este extraordinar că am putut realiza asta. Echipa mea, toată lumea de acasă se uită… Vreau să le mulțumesc tuturor. Este o zi specială”, a spus Halep pe teren, după ce a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4, în semifinale.

Directorul executiv al WTA, Steve Simon, președintele Micky Lawler au participat la o scurtă ceremonie pe teren în cadrul căreia Simona a primit un unu simbolic alcătuit din trandafiri, reprezentând poziția de lider mondial pe care o va avea de luni.

„Nu voi uita această zi sau acest turneu. Întotdeauna am o mare susținere în China și aștept ziua de mâine, turneul nu s-a încheiat.

Halep devine prima româncă lider mondial WTA.

Simona Halep a mai avut de trei ori în acest sezon șansa de a lider WTA, dar le-a ratat, în finala de la Roland Garros (pierdută în fața Jelenei Ostapenko), în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) și în finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza). Simona Halep va devenit luni al 25-lea lider din istoria clasamentului tenisului profesionist feminin (WTA), în locul spaniolei Garbine Muguruza, care a fost timp de patru săptămâni pe prima poziție.

You May Also Like

Lasă un răspuns