Firea vrea să introducă linii RATB pentru un an în judeţul Ilfov

Gabriela Firea, vrea să introducă linii RATB pentru un an în judeţul Ilfov. Ele au fost introduse şi suspendate de mai multe ori, după ce edilii din Ilfov nu au achitat facturile emise de RATB.

Edilul şef al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să introducă liniile RATB în judeţul Ilfov. Decizia a mai fost luată, dar după puţin timp autobuzele au fost retrase, după ce edilii ilfoveni nu au achitat costurile de transport facturate de Regia Autonomă de Transport Bucureşti. Intenţia primarului general va fi valabilă un an, potrivit DOCUMENTULUI prin care s-ar putea introduce autobuzele RATB în Iflov.

Transportul în comun pentru județul Ilfov este asigurat parțial de către RATB, în anumite zone, acestea fiind liniile 4**., aceste linii fac legătura dintre București si unele localități din Ilfov. De asemenea, unele comune și localități au societate proprie de transport în comun ( cum ar fi Voluntari). În multe cazuri, transportul în comun pe județul Ilfov se realizează de către particulari, unii dintre aceștia au contracte cu primăriile. De asemenea unele linii au traseu comun cu RATB. Aceste linii RATB au tarif mai mare decat al unei linii urbane și diferă în unele cazuri de zona unde are capătul de linie din Ilfov . De asemenea liniile 780 și 783, deși ies pe județul Ilfov, facand legătura cu Aeroportul Otopeni, nu pot fi considerate preorășenesti acestea fiind linii expres. Între 2005 și 2007 liniile RATB – Ilfov au fost desființate, însa unele din ele au revenit dupa anul 2007 în baza unor contracte cu primăriile respective ale localitatilor din Ilfov. Până prin anul 2002 a existat si o linie de tramvai (29 Cfr progresul – soseaua Bucuresti Jilava – pod cfr centura Jilava) de tip preorasenesc.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a întreruptă pe 15 iunie 2012 transportul public pe liniile preorăşeneşti din judetul Ilfov, deoarece Consiliul Judeţean nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată pe care şi le asumase faţă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Protocolul privind transportul public de călători.

Transportul RATB în judetul Ilfov a mai fost sistat în 2008 din aceleaşi motive, dar după negocieri şi discuţii între reprezentanţii judeţului Ilfov şi cei din Bucureşti, inclusiv premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, a fost reluat pe 32 de linii, urmând să fie extins ulterior până la 52 de linii.

Judetul Ilfov avea datorii de peste 600 miliarde lei vechi către RATB, pentru care municipalitatea este în proces cu autorităţile locale din Ilfov.

 

[jupdf-viewer file= http://ataclapersoana.ro/wp-content/uploads/2017/03/24_20170329.pdf width=800px height=600px]

You May Also Like

Lasă un răspuns