Gabriel Oprea organiza,în 2009, mitinguri pentru Băsescu

Fostul ministru PD al Transporturilor, Radu Berceanu, a povestit în comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 care au fost legăturile UNPR cu fostul președinte Traian Băsescu.

Berceanu, fost lider al PD Dolj la momentul alegerilor prezidențiale, a relatat că Traian Băsescu a făcut în campanie un miting în județ și a vrut să meargă în comuna Cetate. Berceanu a spus că l-a sfătuit pe candidatul PD să nu meargă acolo pentru că la Cetate era un primar care câștiga mereu cu peste 90%. „Nu, ca mi-a spus dl Oprea sa mergem acolo, că UNPR-ul”, i-a spus Băsescu.

„Eu n-am mers. Acolo a fost foarte furmos, erau vreo 14 de la UNPR si restul de la PD, dl Oprea a inceput sa dea ordine militare pe acolo, legate de asezare. Un primar de la Calarasi a spus “Dl Oprea, daca ne mai dati ordine ca la armata, plecam acasa, ca am venit de la peste 100 de km””, a declarat Berceanu in comisia de anchetă.

Fostul ministru a spus ca a auzit ca Gabriel Oprea se va apropia de PD „înainte, mult inainte de intalnirea de la Cetate”. Potrivit lui Berceanu, imediat dupa alegerile parlamentare din 2008, o parte dintre parlamentarii PSD care au pierdut alegerilor doreau sa treaca la PD pentru a ajunge la putere. „Apoi s-a discutat sa se infiinteze o alta structura care sa ia pe cei de la PSD care vor sa mearga in alta parte”.

You May Also Like

Lasă un răspuns