Gabriela Firea, decizie de ULTIMĂ ORĂ: Școli închise luni și marți, în Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat la şedinţa Comandamentul de iarnă că luni şi marţi nu se vor ţine cursuri în şcolile din Capitală, din cauza condiţiilor meteo severe.

Gabriela Firea a explicat că a preferat să ia aceste măsuri preventiv, chair dacă fenomenele meteo nu vor fi extreme, decât să nu intervină şi să se  întâmple accidente, atât din cauza ninsorilor, cât şi a gerului.

Primarul-general a avertizat firmele de salubrizate care au şi contracte de deszăpezire să intervină cu toate mijloacele şi resurele, să nu creadă că venirea primăverii va rezolva lucurrile de la sine.

Pe străzi vor fi scoase şi utilajele pentru topit zăpada, câte două în fiecare sector, cu excepţia sectorului 1, unde sunt trei astfel de utilaje

Potrvit meteorologilor, va fi viscol până marţi, iar stratul de zăpadă se va apropia de 30 de centrimetri.

Conform ANM, Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla de duminică, ora 3,00, sub Cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât şi ziua. În aceste zone, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

Din dimineaţa zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud şi sud-est acestea vor deveni local abundente şi vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

You May Also Like

2 thoughts on “Gabriela Firea, decizie de ULTIMĂ ORĂ: Școli închise luni și marți, în Capitală

  1. Pingback: continued here

Lasă un răspuns