Grindeanu cere CCR să respingă excepția ridicată de Bombonica lui Dragnea

Guvernul cere Curții Constituționale să respingă ca inadmisibilă sesizarea fostei soţii a lui Liviu Dragnea, privind abuzul în serviciu.

Executivul, sub semnătura lui Sorin Grindeanu, a trimis un punct de vedere la Curtea Constituţională, în dosarul în care Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, cere să se constate că definiţia abuzului în serviciu încalcă Legea fundamentală, deoarece nu cuprinde un prag minim al prejudiciului, au spus oficiali din cadrul Guvernului.

Documentele invocă mai multe decizii anterioare ale Curţii, drept temei pentru respingerea solicitării formulate la instanţa supremă, în dosarul în care Bombonica Prodana este judecată pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar, Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la această infracţiune. Curtea Constituţională urmează să se pronunţe la începutul lunii iunie.

Liviu Dragnea este pus sub acuzare pentru că ar fi determinat-o pe şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să menţină în grila de salarizare doi membrii PSD. Niciunul dintre ei nu ar fi trecut pe la serviciu, însă ar fi încasat salariul.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 108.000 de lei.

You May Also Like

Lasă un răspuns