Grindeanu nu a fost prezent în Parlament când s-a adoptat Legea Salarizării

În timpul dezbaterii asupra Legii salarizării din Camera Deputaţilor, premierul Sorin Grindeanu s-a aflat chiar în Palatul Parlamentului, la un forum.

Premierul Sorin Grindeanu a participat, de la ora 10.00, la deschiderea Forumului Capitalului Românesc – ediția a doua, organizată de Intact Media Group la Palatul Parlamentului. Astfel, în timp ce Dragnea vorbea de la tribuna Parlamentului, Grindeanu apărea la Antena 3 din aceeaşi clădire.

În timpul dezbaterii în plen a legii salarizării deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a reproșat faptul că premierul Grindeanu și ministrul de Finanțe nu participă la discuții. Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, i-a replicat liberalului că cei doi sunt plecați din țară.

„PNL a cerut de două ori prezenţa ministrului de Finanţe la o dezbatere privind sustenabilitatea acestei legi. Majoritatea PSD ne-a obstrucţionat. Am solicitat prezenţa premierului pentru acelaşi lucru. Azi, la o dezbatere atât de importantă, nu e nici premierul, nici ministrul de Finanţe. Cred că la o astfel de dezbatere e necesar să ne fie prezentat punctul de vedere al Guvernului şi cred că ministrul Muncii trebuie să răspundă la două întrebări: dacă această lege e sustenabilă şi motivele pentru care aplicarea ei a fost amânată faţă de programul de guvernare”, a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre, înaintea votului asupra proiectului de lege.

„Premierul şi ministrul Finanţelor sunt plecaţi în vizită oficială în Franţa”, a spus Florin Iordache.

El a fost însă contrazis de Victor Paul Dobre.

„Premierul e în ţară, participă la un forum. Cred că şi ministrul de Finanţe e prin împrejurimi. Această fugă de a fi prezenţi în Parlament la această dezbatere a premierului şi a ministrul de Finanţe e o conformare a rezervelor pe care le avem privind sustenabilitatea acestei legi”, i-a replicat Dobre lui Iordache.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat ulterior:  „Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan și premierul Sorin Grindeanu au spus prin avizul dat de la Guvern (că susțin legea – n.r.). Ar fi și ilegal să n-o susțină, pentru că legea este prevăzută în programul de guvernare. Guvernul susține această lege, pentru că există susținere financiară. Eu nu am spus că Viorel Ștefan nu susține această lege. Faptul că Viorel Ștefan nu est prezent este un lucru care va trebui discutat, dar nu astăzi în Parlament.” 

„Este o problemă că ministrul de Finanțe nu a venit în Parlament să sustină această lege. Am puterea să-mi asum acest lucru. Îmi cer scuze. Este o problemă pe care o vom regla în interior. Era bine să fie și premierul, pentru că este cea mai importantă lege din acest an”, a afirmat în plen, Liviu Dragnea după votul în Parlament.

 

You May Also Like

2 thoughts on “Grindeanu nu a fost prezent în Parlament când s-a adoptat Legea Salarizării

  1. -oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani.
    Trimite un e-mail cu textul”info”la pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns