Guvernul PSD face carare la DNA

Dupa Sevil Shhaideh, procurorii DNA cer și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene și fost ministru al Mediului.

Anchetatorii o acuză pe Rovana Plumb de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale.

„Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ”, susțin anchetatorii.

Pentru încuviințarea începeririi urmăririi penale a ministrului Fondurilor Europene, DNA a transmis procurorului general, Augustin Lazăr, cerere de sesizare a Camerei Deputaților.

Printr-un comunicat de presă, DNA mai anunță că a început urmărirea penală împotriva a cinci suspecți:

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.). Acuzația este de abuz în serviciu.
Ionela Stoian, director în cadrul M.D.R.A.P. Acuzația: complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.
Gheorghiu Mariana Sanda, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria. Acuzația: abuz în serviciu.
Gușă Rodica, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria. Acuzația: complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.
Diaconu Alexandrina Anduța, registrator-șef în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman. Acuzația: complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.

„În anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”, susțin procurorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns