Guvernul PSD în cădere liberă

Cel mai recent studiu sociologic făcut de Avangarde arată că executivul lui Mihai Tudose s-a prăbuşit şi doar un sfert de români mai au încredere în Guvern, procentul de favorabilitate al premierului fiind de doar 27%.

Mihai Tudose este depăşit în top de miniştrii Teodor Meleşcanu, Olguţa Vasilescu şi Tudorel Toader, acesta din urmă fiind creditat cu 30%.

Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români.

Un nivel de favorabilitate similar îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%.

De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente.

Sociologul Marius Pieleanu a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, „restul e nenorocire”.

Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, are o marjă de eroare de 4% şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

În sondajul din luna august social-democraţii erau opţiunea de vot pentru 46% dintre români.

Preşedintele Klaus Iohannis rămânea în topul aprecierilor pozitive cu 54%, fiind însă depăşit de Raed Arafat despre care 82% dintre cei chestionaţi au spus că au o părere bună.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns