Guvernul Tudose aka Dragnea 2 a fost investit. Ce urmeaza? Taxe, Impozite, Taxe, Impozite, Taxe, Impozite….

Noul Guvern Tudose a primit astazi votul de investitura in Parlament. S-au inregistrat de 275 de voturi pentru si 102 de voturi impotriva. Doua voturi au fost anulate.

Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, miercuri, in discursul pe care l-a tinut la Parlament, ca noul guvern si-a sporit fortele, in cateva functii de ministri fiind oameni de la varful partidului, oameni cu greutate si cu experienta iar pe de alta parte programul populist-socialist al lui Dragnea a suferit modificari radicale cu imapact major pentru persoanele fizice si juridice

 

1. Nu mai scade TVA in 2018

„Guvernul va propune modificarea cotei TVA de la 19% la 18%, incepand cu 1 ianuarie 2019, se arata in programul de guvernare 2017-2020 al PSD, care are 188 de pagini.

 

2. Impozit pe cifra de afaceri

PSD are de gand sa introduca impozitarea veniturilor pentru toate companiile din tara noastra, adica impozitul pe cifra de afaceri, de la 1 ianuarie 2018. Acesta va inlocui impozitul pe profit. In plus, vor fi impozitate suplimentar profiturile din extractia de resurse naturale.

„Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din Romania (impozit pe cifra de afaceri) incepand cu 1 ianuarie 2018. Acest impozit va inlocui impozitul pe profit si va avea 2 sau 3 trepte de impozitare”, noteaza documentul.

3. Contributia de solidaritate

Guvernul anunta si introducerea unei contributii de solidaritate, insa nu explica concret si ce inseamna asta, precum si o taxa care legatura cu produse „al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei”.

„Vom introduce contributia de solidaritate incepand cu 1 ianuarie 2018, dar si o taxa suplimentara pe produsele al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei”

4. Impozit pe venitul global

Se va introduce impozitul pe venitul global, masura deja anuntata de fostul ministru de Finante Viorel Stefan, dar PSD o ca fiind noua

„Incepand cu 2018, vom reintroduce impozitul pe venitul global (IVG) la nivelul persoanei fizice. Implementarea acestui mecanism fiscal se va face prin intermediul sistemului informatic integrat organizat la nivelul ANAF, ceea ce va permite eliminarea risipei de timp din partea contribuabililor.

In cadrul acestui impozit, veniturile mai mici de 2.000 lei/luna vor fi scutite si se vor introduce mai multe deduceri care sa incurajeze economisirea, investitiile si cresterea standardelor de sanatate si educatie pentru populatie. Totodata, incepand cu 2018, vom implementa procedura depunerii declaratiilor de patrimoniu”, mai arata programul de guvernare.

PSD are nevoie de toate aceste taxe si impozite ca sa isi sustina angajatii din sistem cat si „investitiile”, ca altfel de unde cascaval…

5. Populatia va plati 10 taxe iar firmele 50

„Incepand cu 1 ianuarie 2018, numarul taxelor, tarifelor si comisioanelor in Romania nu va fi mai mare de 50.

Astfel, pentru populatie vor exista cel mult 10 taxe dintre care CASS, CAS, impozitul pe venit, impozitul pe teren, impozitul pe bunuri imobil, impozitul pe masina, contributia de solidaritate, vignieta. Toate celelalte taxe, tarife si comisioane vor fi eliminate.

Pentru agentii economici numarul taxelor fiscale si nefiscale va fi de maxim 40. Pentru a reusi ducerea la indeplinire a acestor masuri Guvernul va prezenta public, cel tarziu la 1 septembrie 2017, nomenclatorul taxelor din Romania. Totodata, se vor prezenta la acea data si care sunt taxele, tarifele si comisioanele ce vor fi eliminate. Una dintre taxele indirecte este TVA-ul”, se arata in programul de guvernare.

 

Angajamentele si promisiunile pe care Liviu Dragnea si PSD le-a facut votantilor si acum sunt doar praf in ochii Romanilor:

1.TVA de 0% pentru vânzarea de locuințe, publicitate și pentru inputuri în agricultură.

2.Recalcularea accizelor

3.Transformarea Eximbank în bancă de dezvoltare și investiții

4.Stabilirea unor procente pentru ajutoarele acordate de stat

5.Consultanții fiscali

6.Tichetele de formare profesională

7.Programul Primul salariu

8.Construcția a 1.500 de locuințe sociale

9.Stimulente pentru finalizarea studiilor

10.Impozit 10% pentru pensiile peste 2.000 de lei

11.Deduceri pentru familiile cu copii

 

You May Also Like

Lasă un răspuns